Meteen naar de inhoud

Onze werkwijze

Wat kenmerkt onze werkwijze?

Klantgerichtheid
  • Indien u een vraag heeft over een order of een aanvraag, krijgt u van ons een duidelijk en een juist antwoord. Als dat onverhoopt niet mogelijk is, wordt u vanzelfsprekend zo snel mogelijk terug gebeld
  • Bij Pergometaal kunt u vertrouwen op de kwaliteit van onze producten, de juistheid van de afgegeven levertijden en een correcte administratie, zowel op logistiek, kwalitatief en financieel terrein.
Duidelijke en open communicatie
  • Wij zijn goed bereikbaar voor onze klanten, zowel per telefoon, fax als email.
  • Alle gevraagde informatie, zoals bijvoorbeeld orderoverzichten en meetrapporten, zijn voor onze klanten ten allen tijde beschikbaar.
Een snelle en efficiënte manier van werken
  • We geloven in een heldere communicatie met de klant; dat begint met een duidelijke beginsituatie waarmee gestart wordt, zodat het voor alle twee partijen duidelijk is wat de wensen en eisen zijn.
  • De kwaliteit van de onderdelen en de leveringen wordt hier aan gerelateerd, zodat hier geen misverstanden kunnen ontstaan. Helder en duidelijk, zoals het hoort in een goede samenwerking tussen klant en toeleverancier.

Veelgestelde vragen

  • Kleine en middelgrote bedrijvendie actief zijn in de metaalverwerkende industrie.
  • Bedrijven, die weten dat ze dagelijks geld over de balk gooien en op zoek zijn naar een vakkundige en betrouwbare toeleverancier.
  • Bedrijven (producenten met een eigen product én toeleveranciers) actief in onder meer de machinebouw, de staalconstructie en de fijnmechanica.

In theorie kunt u uw bedrijfsresultaat verdubbelen met een omzetstijging van 20%. Dat is nogal wat! Om dit resultaat te bereiken zijn er heel wat extra verkoopinspanningen nodig. U kunt echter ook hetzelfde bereiken door 10% op uw inkoopkosten te besparen.

Van een situatie met relatief dure onderdelen met grote hoge minimumaantallen, naar onze scherpgeprijsde producten, die bijvoorbeeld op uw afroep geleverd worden. (Just in Time)
Resultaat: Inkoopvoordeel én minimale voorraadkosten voor u!


Huidige situatie

Nieuwe situatie
(verkoopgericht)

Nieuwe situatie
(inkoopgericht)

Optimale situatie

Omzet

100

120 (+20%)

100

120 (+20%)

Inkoopwaarde

50

60

45 (-10%)

54 (-10%)

Bruto marge

50

60

55

66

Directe kosten

20

25

20

25

Indirecte kosten

25

25

25

25

Resultaat

5

10 (+100%)

10 (+100%)

16 (+220%)